Način pripreme
Sameljemo keks u blenderu i prebacimo ga u posudu. Nakon toga pasiramo šljive i sveže mleko. U tako dobijenu smesu dodajemo keks. Dobro promešamo.
Postavljamo posudu za pečenje papirom. U sredinu stavljamo prsten (prečnika 20 cm). Sipamo smesu od keksa u njega i gurnemo u rernu. Pečemo oko 30 minuta na 200 stepeni.
Nakon što izvadimo desert iz rerne, još vruć i ne vadeći ga iz posude i prstena, ukrašavamo ga sa malo prethodno izdvojenih šljiva i prelivamo pažljivo voćnim želeom.
Ostavljamo tako da se ohladi 15-20 minuta, nakon čega ga stavimo u zamrzivač na još toliko.
Na kraju ga izvadimo pažljivo iz posude za pečenje, oslobađamo ga od papira i prstena, prebacujući u odgovarajući tanjir (ova procedura traži malo više pažnje).
Ostavljamo ga da stoji bar još sat vremena u frižideru.