Kuglof sa šećerom od šećerne trske i kakaom

Kuglof sa šećerom od šećerne trske i kakaom

05/02/2021
"Zato što smo sinoć pravili jedan zdraviji kuglof, kuglof, kuglof"
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - ½ šolje
  • šećer - ½ šolje, beli
  • šećer od šećerne trske - ½ šolje
  • ulje - ½ šolje
  • brašno - 1 ½ šolja za kuglof
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kakao - 2 supene kašike, dr Oetker
  • jaja - 4 komada, velika
  • maslac - za premazivanje kalupa za kuglof
  • brašno - za posipanje kalupa
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno izvadimo jaja na sobnu temepraturu. U posudi dobro umutimo jaja i šećer od šećerne trske uz pomoć miksera. Posle stavljamo vodu i ulje i nastavljamo da mutimo dugo mikserom.

Prosevamo brašno sa praškom za pecivo u posebnoj posudici uz pomoć sita. Dok mutimo mikserom stavljamo u delovima i brašno. Dobro promešamo na kašu.

U malu posudu stavljamo 4 supene kašike kaše i untutra dodajemo kakao i promešamo. Namažemo kalup za kuglof i dobro posipamo brašnom. Sipamo deo kaše. Preko na mesta stavljamo kakao smesu.

Višljuškom i kružnim pokretima mešamo. Nakon toga drugi red bele kaše i ponovo tamna kaša. Mešamo kružnim pokretima viljuškom i tako tri puta ređamo.

Pečemo kuglof u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Vadimo iz kalupa kad se ohladi posipamo šećerm u prahu kroz cediljku. Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar