Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kore za Tortu»Kora za tortu sa kakaom i smeđim šećerom

Kora za tortu sa kakaom i smeđim šećerom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
1001737045
Kora za tortu sa kakaom i smeđim šećerom
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
28/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Recept za domaću koru za tortu, sa kojom će kolač biti mnogo lepši"

Potrebni sastojci

  • brašno - 135 g
  • smeđi šećer - 140 g
  • kakao - 1 kašika, u prahu
  • jaja - 4 komada
  • prašak za pecivo - 12 g
  • vanila u prahu - 2 kesice
  • ulje - 45 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu koru za tortu sa kakaom i smeđim šećerom prvo umutite jaja pomoću miksera.

Nakon toga dodajte braon šećer i umutite dok se potpuno ne rastvori.

Nakon toga stavite ulje, prašak za pecivo sa vanilom.

Mutite dok se ne apsorbuju u smesu.

Na slaboj brzini miksera dodajte kakao i prethodno prosejano brašno na kraju.

Nakon što vam je smesa za koru za tortu gotova uzmite okruglu posudu za pečenje.

Postavite papirom za pečenje po dnu i sipajte smesu u nju.

Pečemo na 180 stepeni bez ventilatora 40 minuta na srednjoj rešetki u prethodno zagrejanoj rerni.

Pecite dok ne bude gotovo i proverite čačkalicom u sredini, pre nego što izvadite iz rerne.

Nakon toga izvadite kakao koru i ostavite je da se ohladi, pre nego što počnete da sečete i da sklapate vašu tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: