Način pripreme
Prethodno izvadimo jaja na sobnu temepraturu. U posudi dobro umutimo jaja i šećer od šećerne trske uz pomoć miksera. Posle stavljamo vodu i ulje i nastavljamo da mutimo dugo mikserom.
Prosevamo brašno sa praškom za pecivo u posebnoj posudici uz pomoć sita. Dok mutimo mikserom stavljamo u delovima i brašno. Dobro promešamo na kašu.
U malu posudu stavljamo 4 supene kašike kaše i untutra dodajemo kakao i promešamo. Namažemo kalup za kuglof i dobro posipamo brašnom. Sipamo deo kaše. Preko na mesta stavljamo kakao smesu.
Višljuškom i kružnim pokretima mešamo. Nakon toga drugi red bele kaše i ponovo tamna kaša. Mešamo kružnim pokretima viljuškom i tako tri puta ređamo.
Pečemo kuglof u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Vadimo iz kalupa kad se ohladi posipamo šećerm u prahu kroz cediljku. Neka vam je slatko!