Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Argentinska riblja pašteta

Argentinska riblja pašteta

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Argentinska riblja pašteta
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pogledajte kako izgleda najukusniji razlog da otvorite drugu flašu belog vina"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 3 komada
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • ruzmarin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica
  • krem sir - 3 supene kašike
  • mirođija - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ribe očistimo i operemo. Natrljamo ih sokom od limuna, posolimo i posipamo ruzmarinom. U pleh sipamo jednu kašiku maslinovog ulja na dno i obilno namažemo.

Odozgo poređamo ribe, prelivamo preostalim maslinovim uljem, pokrivamo pleh aluminijumskom folijom i pečemo oko 30 minuta na 160 stepeni.

Pečenu ribu odvojimo od kostiju i pažljivo očistimo. Meso koje smo odvojili lepo izgnječimo viljuškom. U meso dodajemo biber i krem sir, lepo promešamo.

Iseckamo luk sitno i dodajemo u smesu. Promešamo.

Paštetu serviramo na tanjiru sa iseckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: