Način pripreme
Recept za mnogo brze, ukusne i hrskave mafin pitice od lisnatog testa.
U posudi promešamo sastojke za nadev - 1 jaje, 2 šake isečenog spanaća i 1/3 tegle graška. Začinjavamo himalajskom solju, mlevenim biberom i šarlanom.
Rasečemo pola paketa lisnatog testa na 9 kvadrata.
Nakon toga mažemo šarlanom pomoću silikonske četkice kalupe za mafine i čvrsto stavljamo kvadrate u 9 gnezda.
Raspoređujemo nadev na 9 delova - po 2-3 kašike u svaki.
Nakon toga sakupljamo 4 kraja svake korpice u centar i blago pritiskamo kao lalu.
Mažemo ih šarlanom (pomoću četkice).
Pečemo lisnato pecivo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20-25 monuta dok ne dobije zlatastu preplanulost.
Serviramo ih odmah nakon što ih izvadimo iz rerne - aromatični i hrskavi, jer su najukusniji kad su topli.
Sjajne slane mini pitice sa spanaćem i graškom!