Način pripreme
Neverovatno ukusan vegan humus, pogodan za umakanje sa arapskim lepinjama ili mazanje na prepečene kriške hleba.
U posudu moćnog blendera ili nutribuleta sipamo sastojke jedan za drugim:
Pola tegle leblebija, grašak iz konzerve ili tegle, 1-2 šake svežih listova spanaća (može i bejbi spanać), čen belog luka, susamov tahini i 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna.
Začinjavamo himalajskom solju, mlevenim biberom, kuminom i šarlanom (sveže ceđeno nerafinisano suncokretovo ulje).
Na kraju dodajemo nekoliko kašike marinade od leblebija ili graška, da bi blender mogao da samelje glatko i bez prepnnlema ukusan humus.
Uključujemo mašinu i blendiramo, dok ne dobijemo željenu konzistenciju zelenog humusa sa graškom i spanaćem.
Serviramo domaći humus odmah sa nežnim ukrasom od bejbi spanaća i nekoliko zrnca graška.
Čudesnog ukusa!