Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Prolećna janija sa spanaćem, graškom i mladim lukom

Prolećna janija sa spanaćem, graškom i mladim lukom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221334k96
Prolećna janija sa spanaćem, graškom i mladim lukom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 5
13/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Prolećna, sveža i veoma zelena janija za sve obožavaoce vegetarijaskih jela"

Potrebni sastojci

  • spanać - 100 g, listovi, sveži
  • grašak - 150 g, svež, očišćen iz mahunarki
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • biber
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • bujon - 1/2 kockice, pileći ili od povrća
  • nana - sveži listovi
  • beli luk - 1 čen
  • brašno - 2 kašičice
  • voda - 500 ml
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo listove spanaća i sitno ih isečemo. Mladi luk očistimo i sitno iseckamo.

U ulju i malo vode se disnta luk i dodajemo spanać, čen belog luka (može ceo ili sitno iseckan) i očišćen gašak.

Promešamo 1-2 minuta, dodajemo iseckanu nanu, biber po ukusu i brašno. Nastavljamo da mešamo, sipamo toplu vodu (500 ml) i izmrvimo bujon.

Kuvamo jelo dok se ne zgusne sos ili dok ne bude gotov, približno 15-20 minuta, ne stavljamo poklopac da ne pokipi.

Možemo posoliti sa još malo bujona ili soli ako je potrebno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: