Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeće meso u sosu od senfa

Jagnjeće meso u sosu od senfa

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Jagnjeće meso u sosu od senfa
Fotografije: Maria Bojilova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
4
"Ukusna i krhka jagnjetina u sosu od senfa za koju svi kod kuće pitaju"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 700 g
  • dižonski senf - 2 kašičice
  • brašno od belog luka - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • kari - 1/2 kašičice
  • belo vino - 1 šolja
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso se opere veoma dobro. Stavlja se u posudu sa poklopcem u kojoj će se peći. Preliva se belim vinom i ostavlja se 20 minuta na hladnom.

Đumbir se promeša sa senfom i brašnom od belog luka dok se ne dobije homogena smesa.

Nakon što meso odstoji, izvadi se iz posude u stavlja se na dasku. Smesom od senfa se maže sa svih strana.

Vino se sipa u posudu u koju se dodaje kari, biber, so i ulje. Promeša se dok se ne dobje homogena smesa.

Meso se vraća u posudu za pečenje. Preliva se sa dve strane belim vinom sa začinima. Ostavlja se jedan sat na hladnom.

Peče se pod poklopcem 2 sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni nakon čega se sklanja poklopcac i jagnjeće meso u sosu od senfa se peče 30 minuta.

Ukusna pečena jagnjetina sa prijatne večeri kod kuće!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: