Zec u sosu od senfa

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
469
373
Zec u sosu od senfa
17/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno95 min.
Porcije5
"Mekana zečetina u sosu od senfa - prosto neverovatno!"

Potrebni sastojci

  • zec - 1, 8 kg, očišćen i nasečen
  • senf - 4 kašike, dižonski
  • maslac - 30 g
  • ulje - 1 kašika
  • crni luk - 1 glavica, srednje veličine
  • brašno - 30 g
  • majčina dušica - 1 kašika
  • ruzmarin - 1 kašika
  • biber
  • sajder - 430 ml, suvi
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Istrljajte zečetinu senfom i ostavite je na hladnom mestu da upije ukus. Ugrejte maslac i ulje u dubokom tiganju i dodajte zečetinu. Pržite je do zlatne boje i nakon toga je prebacite u pleh.

Sipajte naseckani luk u tiganj i dodajte još malo ulja, ako je neophodno. Upržite luk do zlatne boje, a nakon toga dodajte začine i brašno. Nakon minut-dva dodajte sajder.

Promešajte sos i ostavite ga da proključa. Posolite i dodajte biber po ukusu, pa sve prebacite kod zečetine. Pokrijte pleh i pecite oko 45 minuta do sat vremena u umereno zagrejanoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: