Način pripreme
Kotlete operemo i dobro osušimo. Posolimo i ostavljamo 20 minuta da se začine. Uvaljamo ih u bademovo brašno i otresemo višak.
U odgovarajućoj posudi/takvoj da mogu da stanu svi kotleti odjednom/ ugrejte 2 supene kašike maslaca i 2 supene kašike maslinovog ulja. Pecite kotlete sa obe strane i izvadite.
Sipajte vino i ostavite da alkohol ispari. Dodajte bujon i sok od limuna, začinite solju i začinima.
Poklopite, smanjite jačinu vatre na pola i ostavite da se krčka oko 5-6 minuta ili dok se tečnost ne redukuje na pola.
Skinite tiganj sa vatre i dodajte prethodno pomešan senf, med i 1 supenu kašiku maslaca. Stavite posudu ponovo na vatru.
Kad počne da vri vratite kotlete, pokrijte posudu poklopcem i ostavite da vri još 5 minuta.
Neka vam je slatko!