Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Kotleti od ajkule u sosu od senfa i meda

Kotleti od ajkule u sosu od senfa i meda

DianaDiana
Šegrt
26583
Kotleti od ajkule u sosu od senfa i meda
Fotografije: Diana
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Ako želite da uživate u sočnim kotletima ajkule - ovo je recept"

Potrebni sastojci

  • ajkula - 5 kotleta
  • bademovo brašno - 4 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike + još 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • belo vino - oko 30 - 40 ml za deglaziranje tiganja
  • bujon - 200 ml, od povrća
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • senf - 2 supene kašike
  • med - 1 supena kašika
  • so
  • beli biber
  • selen
* merne jedinice

Način pripreme

Kotlete operemo i dobro osušimo. Posolimo i ostavljamo 20 minuta da se začine. Uvaljamo ih u bademovo brašno i otresemo višak.

U odgovarajućoj posudi/takvoj da mogu da stanu svi kotleti odjednom/ ugrejte 2 supene kašike maslaca i 2 supene kašike maslinovog ulja. Pecite kotlete sa obe strane i izvadite.

Sipajte vino i ostavite da alkohol ispari. Dodajte bujon i sok od limuna, začinite solju i začinima.

Poklopite, smanjite jačinu vatre na pola i ostavite da se krčka oko 5-6 minuta ili dok se tečnost ne redukuje na pola.

Skinite tiganj sa vatre i dodajte prethodno pomešan senf, med i 1 supenu kašiku maslaca. Stavite posudu ponovo na vatru.

Kad počne da vri vratite kotlete, pokrijte posudu poklopcem i ostavite da vri još 5 minuta.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti