Kotleti od ajkule u sosu od senfa i meda

20/06/2019
"Ako želite da uživate u sočnim kotletima ajkule - ovo je recept "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ajkula - 5 kotleta
  • bademovo brašno - 4 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike + još 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • belo vino - oko 30 - 40 ml za deglaziranje tiganja
  • bujon - 200 ml, od povrća
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • senf - 2 supene kašike
  • med - 1 supena kašika
  • so
  • beli biber
  • selen
* merne jedinice

Način pripreme

Kotlete operemo i dobro osušimo. Posolimo i ostavljamo 20 minuta da se začine. Uvaljamo ih u bademovo brašno i otresemo višak.

U odgovarajućoj posudi/takvoj da mogu da stanu svi kotleti odjednom/ ugrejte 2 supene kašike maslaca i 2 supene kašike maslinovog ulja. Pecite kotlete sa obe strane i izvadite.

Sipajte vino i ostavite da alkohol ispari. Dodajte bujon i sok od limuna, začinite solju i začinima.

Poklopite, smanjite jačinu vatre na pola i ostavite da se krčka oko 5-6 minuta ili dok se tečnost ne redukuje na pola.

Skinite tiganj sa vatre i dodajte prethodno pomešan senf, med i 1 supenu kašiku maslaca. Stavite posudu ponovo na vatru.

Kad počne da vri vratite kotlete, pokrijte posudu poklopcem i ostavite da vri još 5 minuta.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar