Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa dimljenom piletinom i mladim lukom

Kiš sa dimljenom piletinom i mladim lukom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Kiš sa dimljenom piletinom i mladim lukom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Svaki minut pripreme ovog kiša sa dimljenom piletinom i mladim lukom vredi čekanja"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 225 g (pravougaona kora prečnika 45x25)
  • pileći batak - 1 bez kostiju, dimljen
  • tečna pavlaka - 100 g
  • mladi luk - 1/2 veze
  • sir - 250 g, miks
  • jaja - 3 komada
  • origano
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Rasporedimo testo u pravougaoni lelh, gledamo da se stvori i ivca.

Pečemo oko 7-8 minuta, pritiskamo drugim plehom da ne naraste.

Za to vreme propržimo luk i dimljeno pileće meso.

U posudi umutimo jaja i pavlaku.

U njih dodajemo sireve (gorgonzolu, grana padano i beli sir) i začinimo.

Ja ne dodajemo so zbog velike količine sireva.

U ovu smesu za kiš sa sirevima dodajemo i proprženi luk i piletinu.

Dobro promešamo i sipamo preko testa.

Pečemo ukusni kiš oko 25-30 minuta.

Neka vam je ukusno sa ovim jedinstvenim kišom sa dimljenom piletinom i mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: