Način pripreme
U šerpu sipamo vodu, dodajemo pileća leđa, posolimo i kuvamo dok ne budu gotova. S vremena na vreme skidamo penu da bjon bude bistar. Nakon toga vadimo piletinu u drugu posudu i odvajamo od kostiju.
Za to vreme oljuštimo i očistimo krompir, sečemo ga na komade i stavljamo u šerpu sa bujonom. Vraćamo meso bez kostiju u šerpu i kuvamo dok krompir ne bude gotov.
Mladi luk očistimo i sitno sečemo. U tiganju ugrevamo ulje, stavljamo iseckani luk i pržimo, u njega dodajemo i alevu papriku. Pržimo sasvim kratko da ne zagori i sipamo malo od bujona u zapršku.
Sipamo zapršku u šerpu i ostavljamo da se krčka, smanjujemo jačinu ringle.
U posudi umutimo brašno sa malo vode tako da nema grudvica i uz neprestano mešanje dodajemo u jelo.
Isključujemo ringlu i posipamo biberom.
Prijatno!