Seoska janija sa piletinom, krompirom i mladim lukom

03/01/2019
"Na selu je hrana najukusnija, ako ne verujete probajte našu seosku janiju sa krompirom i piletinom "
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća leđa - 1 kg
  • krompir - 1.5 kg
  • mladi luk - 1 veza
  • brašno - 4 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • so
  • biber - po ukusu
  • voda - oko 2 l
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipamo vodu, dodajemo pileća leđa, posolimo i kuvamo dok ne budu gotova. S vremena na vreme skidamo penu da bjon bude bistar. Nakon toga vadimo piletinu u drugu posudu i odvajamo od kostiju.

Za to vreme oljuštimo i očistimo krompir, sečemo ga na komade i stavljamo u šerpu sa bujonom. Vraćamo meso bez kostiju u šerpu i kuvamo dok krompir ne bude gotov.

Mladi luk očistimo i sitno sečemo. U tiganju ugrevamo ulje, stavljamo iseckani luk i pržimo, u njega dodajemo i alevu papriku. Pržimo sasvim kratko da ne zagori i sipamo malo od bujona u zapršku.

Sipamo zapršku u šerpu i ostavljamo da se krčka, smanjujemo jačinu ringle.

U posudi umutimo brašno sa malo vode tako da nema grudvica i uz neprestano mešanje dodajemo u jelo.

Isključujemo ringlu i posipamo biberom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar