Način pripreme
1. Pomešajte brašno, kakao, sodu i šećer u prahu i prosejte ih zajedno.
2. Narendajte crnu čokoladu i u nju isecite maslac na parčiće. Sipajte vodu i pavlaku i zagrejte na slaboj vatri uz neprestano mešanje dok se ne stvori gladak krem,
3. Umutite jaja, pomešajte ih sa pavlakom i dodajte u čokoladnu smesu sa kružnim mešanjem špatulom. Ovde je zaista važno da ste istopili čokoladu na slaboj vatri, da ne bide vruća i da se jaja ne preseku.
4. Dodajte u porcijama suvu smesu, mešajući mikserom na srednjoj brzini dok ne dobijete glatku, homogenu smesu.
5. Sipajte u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje, razmera 20/20 ili 27/17 ako su pravougaoni.
6. Pecite čokoladni kolač 30 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Servirajte kolač sa crnom čokoladom sa umućenom pavlakom i čokoladnim sirupom ili posut narendanom crnom čokoladom.
Nek vam je slatko!