Svinjska pečenica sa sosom od meda

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
171
312
23/02/2021
"Da li znate kako da ispečete veći komad mesa? Pogledajte ovaj oprobani recept za svinjsku pečenicu u specijalnoj marinadi"
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice28
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte sve začine, koje dodajete po ukusu sa većim delom maslinovog ulja i uz pomoć četke premažite svinjsku pečenicu. prethodno posolite meso.

Ostavite meso da odstoji u nauljenom plehu oko 2 sata. Nakon toga promešajte preostalo maslinovo ulje, med, senf, vino i soja sos i sve izmutite žicom.

Pažljivo i ravnomerno prelijte meso, pokrijte ga folijom i stavite da se peče 2 sata u umerenoj rerni. Poslužite svinjsku pečenicu isečenu na porcije i prelivenu sa malo sosa iz pleha.

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar