Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Rolnice»Teleće rolnice sa sosom od meda

Teleće rolnice sa sosom od meda

Teleće rolnice sa sosom od meda
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Najukusniji recept za teletinu - probajte, ocenite i podelite radost sa ukusnom hranom"

Potrebni sastojci

  • teleći file - 150 g
  • slanina - 2 parčeta
  • topljeni sir - 50 g, dimljeni
  • masline - 6 komada, bez koštice
  • paprika - pola zelene
  • paprika - pola crvene
  • šargarepa - 1 komad, mala
  • tikivica - pola male
  • čeri paradajz - 5 - 6 komada
  • pinjole - 1 kašika
  • vino - 2 kašike
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • ulje
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • Za sos
  • senf - 4 kašike
  • med - 2 kašike
  • vino - 2 kašike
  • seme maka - 1 kašičica
  • Za pohovanje
  • brašno
  • jaja - 1 komad
  • prezle
  • susam - oko 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Od mesa istanjite dva lista debljine 2-3 milimetra i pospite ga solju i biberom. U jedan kraj stavite slaninu, isečen sir i 3 naseckane masline. Uvijte dve čvrste rolnice.

Pripremite tri tanjira. U jednom umutite jaja, u drugi sipajte brašno i u trećem pomešajte prezle sa susamom.

Uvaljajte rolnice prvo u brašno, nakon toga u jaje i na kraju u prezle. Zagrejte ulje i ispržite rolnice dok ne postanu zlataste sa svih strana. Izvadite ih na kuhinjski ubrus.

U drugu posudu sipajte 2 kašike maslinovog ulja i sotirajte svo povrće na 2-3 minuta. Povrće ste prethodno isekli na komadiće.

Dodajte 2 kašike vina i čekajte da ispari. Stavite 3 isečene masline, majčinu dušicu i so. Promešajte i sklonite sa ringle.

U posudici pomešajte senf, med, vino i seme maka u homogenu smesu. Prebacite povrće u tanjir.

U posudi bez masnoće zapecite pinjole na 4-5 sekundi i njima pospite povrće. Preko sotiranog povrća stavite teleće rolnice. Prelijte meso sosom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: