Način pripreme
Od mesa istanjite dva lista debljine 2-3 milimetra i pospite ga solju i biberom. U jedan kraj stavite slaninu, isečen sir i 3 naseckane masline. Uvijte dve čvrste rolnice.
Pripremite tri tanjira. U jednom umutite jaja, u drugi sipajte brašno i u trećem pomešajte prezle sa susamom.
Uvaljajte rolnice prvo u brašno, nakon toga u jaje i na kraju u prezle. Zagrejte ulje i ispržite rolnice dok ne postanu zlataste sa svih strana. Izvadite ih na kuhinjski ubrus.
U drugu posudu sipajte 2 kašike maslinovog ulja i sotirajte svo povrće na 2-3 minuta. Povrće ste prethodno isekli na komadiće.
Dodajte 2 kašike vina i čekajte da ispari. Stavite 3 isečene masline, majčinu dušicu i so. Promešajte i sklonite sa ringle.
U posudici pomešajte senf, med, vino i seme maka u homogenu smesu. Prebacite povrće u tanjir.
U posudi bez masnoće zapecite pinjole na 4-5 sekundi i njima pospite povrće. Preko sotiranog povrća stavite teleće rolnice. Prelijte meso sosom i servirajte.