Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Kotlet od lososa sa sosom od meda i belog luka

Kotlet od lososa sa sosom od meda i belog luka

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Kotlet od lososa sa sosom od meda i belog luka
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Kotlet od lososa sa sosom od meda i belog luka je gastronomski užitak za praznik ili radni dan."

Potrebni sastojci

  • losos - 1 kotlet
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • biber
  • so
  • maslac - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • med - 1 kašika
  • voda - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašičica
  • limun - 1/2 komada, manji
* merne jedinice

Način pripreme

Losos začinite biberom i solju i alevom paprikom po ukusu.

Rastopite maslac u tiganju na srednje jakom nivou. Lagano pržite sitno naseckani beli luk oko minut.

Zatim se dodaju med, voda i soja sos. Promešati i ostaviti da se kratko zagreju. Sipajte soja sos i promešajte da se ukusi dobro izmešaju.

Stavite lososa u sos i kuvajte sa obe strane 3-4 minuta ili dok ne porumeni, podlivajući ribljim sosom. Po potrebi začinite sa još malo soli i bibera po ukusu.

Riba se zatim prebaci u pleh i peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 5 minuta.

Povećajte na 250 stepeni i ostavite još 2 minuta ili dok riba ne potamni oko ivica.

Prilikom serviranja može se preliti preostalim sosom i/ili poslužiti sa salatom na kanapeu od pirinča ili prilogom od pečenog krompira.

Kotlet od lososa sa sosom od meda i belog luka je gastronomski užitak za praznik ili radni dan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: