Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čokoladni čizkejk sa kafom

Čokoladni čizkejk sa kafom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Čokoladni čizkejk sa kafom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Dan najbolje započinje čokoladnim čizkejkom sa kafom i šoljom aromatične kafe!"

Potrebni sastojci

  • keks - 180 g, čokoladni
  • maslac - 125 g
  • kafa - 1 kašičica, instant
  • kakao - 1 supena kašika, prirodni
  • šećer - 1 supena kašika
  • Za krem
  • krem sir - 500 g, Maskarpone ili drugi
  • pavlaka - 250 g, kisela
  • jaja - 3 komada
  • čokolada - 100 g, mlečna + 100 g, crna
  • kakao - 1 supena kašika
  • vanila - ½ kašičice, tečna, esencija vanile
  • kafa - 1 kašičica, instant
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • čokolada - 1 šolja, čokoladne kuglice
* merne jedinice

Način pripreme

Keks sameljite u mrvice i pomešajte ih sa poluistoljenim maslacem, kašičicom kafe, šećerom i kakaom.

Podmažite podesivi kalup za pečenje. Rasprostrite smesu po dnu, dobro pritiskajući prstima. Ostavite kalup u frižideru, dok pripremate krem.

Istopite čokoladu na pari, ostavite da se ohladi. Umutite sir sa šećerom i dodajte kiselu pavlaku, jaja, vanilu i kašiku brašna, kakao i kafu. Lepo umutite i na kraju sipajte istopljenu čokoladu. Sipajte smesu na ohlađenu koru.

Stavite čizkejk sa čokoladom i kafom da se peče u zagrejanoj rerni na 170 stepeni otprilike 50 minuta. Kada je gotov, stranice ispečenog čizkejka treba da se naduju, a u sredini da se lagano klati.

Čim čizkejk sa čokoladom bude gotov, ostavite ga u rerni sa otvorenim vratašcima da se u potpunosti ohladi. Premestite ga u frižider na nekoliko sati i tek nakon toga izvadite iz kalupa. Pospite ga čokoladnim kuglicama i poslužite gotov čizkejk sa kafom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: