Način pripreme
Keks sameljite u mrvice i pomešajte ih sa poluistoljenim maslacem, kašičicom kafe, šećerom i kakaom.
Podmažite podesivi kalup za pečenje. Rasprostrite smesu po dnu, dobro pritiskajući prstima. Ostavite kalup u frižideru, dok pripremate krem.
Istopite čokoladu na pari, ostavite da se ohladi. Umutite sir sa šećerom i dodajte kiselu pavlaku, jaja, vanilu i kašiku brašna, kakao i kafu. Lepo umutite i na kraju sipajte istopljenu čokoladu. Sipajte smesu na ohlađenu koru.
Stavite čizkejk sa čokoladom i kafom da se peče u zagrejanoj rerni na 170 stepeni otprilike 50 minuta. Kada je gotov, stranice ispečenog čizkejka treba da se naduju, a u sredini da se lagano klati.
Čim čizkejk sa čokoladom bude gotov, ostavite ga u rerni sa otvorenim vratašcima da se u potpunosti ohladi. Premestite ga u frižider na nekoliko sati i tek nakon toga izvadite iz kalupa. Pospite ga čokoladnim kuglicama i poslužite gotov čizkejk sa kafom.