Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Škampi sa belim vinom i belim lukom

Škampi sa belim vinom i belim lukom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Škampi sa belim vinom i belim lukom3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Klasičan recept za serviranje škampa - sa belim vinom i belim lukom"

Potrebni sastojci

  • škampi - 500 g
  • vino - 150 ml, belo
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • biber
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite beli luk na sitno i zapržite ga u malo masnoće na minut-dva.

Nakon toga dodajte škampe, lovorov list, peršun i belo vino. Dodajte so i biber po ukusu.

Na treba da kuvate škampe previše dugo jer mogu da postanu previše žilavi. Nakon što vino provri ostavite ih još desetak minuta na ringli.

Ostavite ih još pet minuta da odstoje u sosu, da se dobro pomešaju ukusi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: