Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Jednostavna torta sa kremom od belanaca

Jednostavna torta sa kremom od belanaca

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Jednostavna torta sa kremom od belanaca
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Niko ne može da odoli parčetu ove jednostvne torte sa kremom od belanaca, serviranom sa ljubavlju i šoljom aromatične kafe"

Potrebni sastojci

  • kore - 3 gotove, za tortu
  • so - po izboru, za prelivanje kora
  • slatko - po izboru, od istog voća kao što je sok
  • jaja - 4 komada + 2 belanca
  • maslac - 125 g
  • brašno - 5 - 6 kašika
  • šećer - 1 šolja ili više, po ukusu
  • sveže mleko - 1 litar
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca od žumanaca. Žumanca umutite u vazdušast krem sa 1/2 maslaca, brašnom i šoljom svežeg mleka. Preostalo mleko stavite na ringlu da provri zajedno sa šećerom. Uz neprestano mešanje dodajte u njega smesu od žumanaca i mešajte dok se ne zgusne.

Nakon toga sklonite sa ringle i promešajte sa vanilom i preostalim maslacem. Ostavite krem da se ohladi i promešajte ga sa belancima umućenim u čvrst sneg sa 2 kašike šećera.

U odgovarajući poslužavnik ili posudu za pečenje stavite prvu koru, blago je prelijte sokom, ali ne previše, da se torta ne raspadne na kraju. Namažite krem i stavite prozvoljno nekoliko kašika slatka.

Stavite drugu koru i tako dok ne završite sa slojem krema. Odozgo namažite dobro sa druga dva belanceta, umućena u sneg sa 2 kašike šećera. Stavite tortu na hladno na 2-3 sata pre nego što servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: