Način pripreme
Odvojte belanca od žumanaca. Žumanca umutite u vazdušast krem sa 1/2 maslaca, brašnom i šoljom svežeg mleka. Preostalo mleko stavite na ringlu da provri zajedno sa šećerom. Uz neprestano mešanje dodajte u njega smesu od žumanaca i mešajte dok se ne zgusne.
Nakon toga sklonite sa ringle i promešajte sa vanilom i preostalim maslacem. Ostavite krem da se ohladi i promešajte ga sa belancima umućenim u čvrst sneg sa 2 kašike šećera.
U odgovarajući poslužavnik ili posudu za pečenje stavite prvu koru, blago je prelijte sokom, ali ne previše, da se torta ne raspadne na kraju. Namažite krem i stavite prozvoljno nekoliko kašika slatka.
Stavite drugu koru i tako dok ne završite sa slojem krema. Odozgo namažite dobro sa druga dva belanceta, umućena u sneg sa 2 kašike šećera. Stavite tortu na hladno na 2-3 sata pre nego što servirate.