Jednostavna torta sa kremom od belanaca

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Jednostavna torta sa kremom od belanaca
Fotografije: Anonimen
1 / 2
05/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
"Niko ne može da odoli parčetu ove jednostvne torte sa kremom od belanaca, serviranom sa ljubavlju i šoljom aromatične kafe"

Potrebni sastojci

  • kore - 3 gotove, za tortu
  • so - po izboru, za prelivanje kora
  • slatko - po izboru, od istog voća kao što je sok
  • jaja - 4 komada + 2 belanca
  • maslac - 125 g
  • brašno - 5 - 6 kašika
  • šećer - 1 šolja ili više, po ukusu
  • sveže mleko - 1 litar
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca od žumanaca. Žumanca umutite u vazdušast krem sa 1/2 maslaca, brašnom i šoljom svežeg mleka. Preostalo mleko stavite na ringlu da provri zajedno sa šećerom. Uz neprestano mešanje dodajte u njega smesu od žumanaca i mešajte dok se ne zgusne.

Nakon toga sklonite sa ringle i promešajte sa vanilom i preostalim maslacem. Ostavite krem da se ohladi i promešajte ga sa belancima umućenim u čvrst sneg sa 2 kašike šećera.

U odgovarajući poslužavnik ili posudu za pečenje stavite prvu koru, blago je prelijte sokom, ali ne previše, da se torta ne raspadne na kraju. Namažite krem i stavite prozvoljno nekoliko kašika slatka.

Stavite drugu koru i tako dok ne završite sa slojem krema. Odozgo namažite dobro sa druga dva belanceta, umućena u sneg sa 2 kašike šećera. Stavite tortu na hladno na 2-3 sata pre nego što servirate.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: