Način pripreme
Ne znam za vas, ali meni uvek ostane milibrot od Uskrsa i svaki put od njega pravim milibrot tortu.
Tako se desilo i ove godine - delim recept za ovu čudesnu milibrot tortu sa domaćim kremom i orasima.
Isečemo milibrot na komade. Rastvorimo u toploj vodi 2 paketa neskafe (ne dodajemo zaslađivač).
U 100 ml hladnog mleka umutimo žumanca i brašno. Preostalo mleko stavljamo u šerpu na tihu vatru da provri.
Nakon toga lagano mešamo žicom za jaja da ne zagori i da se ne stvore grudvice, dodajemo smesu sa brašnom.
Kad počne da se zgušćuje, dodajemo maslac i mešamo dok se ne rastopi. Dodajemo šećer i skidamo sa vatre.
Podelimo gotov krem na 2 dela. U jedan stavljamo vanilu, a u drugi kakao.
Domaću tortu sastavljamo u kalupu sa dnom koje se skida.
Na dno kalupa sipamo malo krema i poređamo komade miliborta. Natopimo neskafom i stavljamo kakao krem.
Posle ponovo milibrot, ponovo natapamo kafom i stavljamo krem od vanile. Tako ređamo dok ne potrošimo sastojke, na vrh stavljamo krem sa vanilom.
Tortu sam napravila uveče i stajala je do jutros u frižideru. Skinula sam obruč i ukrasila izgnječenim orasima i kokosovim brašnom.
Kao i uvek, dobila sam ukusnu tortu sa milibrotom!