Način pripreme
Ugrejte u posudi sastojke za marinadu, ne treba da provri. Da se med potpuno rastopi. Dodajte beli luk, izgnječen ili iseckan.
Oljuštite krompir i kelerabu. Isecite na trakice. Začinite solju.
Meso izlupajte i utrljajte u njega so i biber. Potopite u marinadu i stavite u pleh.
Krompir i kelerabu pomešajte sa preostalom marinadom. Poređajte preko svinjetine, ne treba da se preklapa, ako je moguće.
Pecite svinjetinu sa krompirom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad povrće počne da se suši odozgo, okrenite ga.
Ako ne volite kelerabu, koristite samo krompir.
Keelerabu isecite sitnije od krompira i gledajte da bude lepo natopljena sosem da ne ostane suva.
Neka vam je ukusno sa ovim medenim svinjskim kontrafileom sa krompirom i kelerabom.