Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstani kupus sa piletinom

Dinstani kupus sa piletinom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Dinstani kupus sa piletinom
Fotografije: Gordana Danilov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ako volite jela od svežeg kupusa, evo pravog recepta za vas"

Potrebni sastojci

  • pileći file - oko 500 g
  • kupus - 1/2 glavice, svež
  • šargarepa - 2 kom. srednje veličine
  • koncentrat paradajza - 1 kašika
  • ljuta tucana paprika - 1/2 kašike
  • vrela voda - 1 šolja
  • kokošija kocka za supu - 1 kom.
  • morska so
  • sveže mleveni biber
  • maslinovo ulje
  • peršunov list
* merne jedinice

Način pripreme

Meso iseći na manje komade.

Kupus naribati na mandolini, a šargarepu na trenici.

1. Na zagrejanom ulju pržiti meso do zlatno smeđe boje.

Proprženu piletinu preručiti, poklopiti i odložiti na stranu.

2. U posudu u kojoj je prženo meso, doliti još malo ulja, dodati kupus i šargarepu i pržiti na umerenoj vatri par minuta. Posuti ljutom tucanom paprikom, pobiberiti. dodati koncentat paradajza, naliti vodom u kojoj je rastvorena mesna kocka, vratiti meso i dinstati oko 30 minuta uz povremeno mešanje, da skoro sva tečnost ispari.

3. Pred kraj doterati ukus i posuti seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: