Dinstani kupus

VecaVecaPočetnik17762122
19/08/2019
"Da se prisetimo kako je dobra bila bakina kuhinja..."
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca63
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svež kupus - 1 glavica
  • crni luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - po potrebi
  • pasirani paradajz - 250 g
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • začini - po ukusu, (so, biber, bosiljak)
  • voda - po potrebi
  • beli luk u granulama - po ukusu
  • lovorov list - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu uliti ulje, dodati sitno seckan crni luk i upržiti ga. Umešati rendanu šargarepu i beli luk u granulama i kratko propržiti.

Kupus iseckati i dodati u šerpu. Naliti pasiranim paradajzom, sipati malo vode, dodati lovorov list, poklopiti i krčkati na tihoj vatri dok kupus ne omekša, povremeno promešati i dolivati vodu.

Zatim dodati slatku začinsku papriku, posoliti, pobiberiti po ukusu, dodati bosiljak i izmešati. Ukrčkati još 5 minuta. Skloniti šerpu sa ringle, servirati i poslužiti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar