Način pripreme
Skuvati testeninu u kipućoj slanoj vodi i ocediti je.
Grašak takođe obariti i ocediti.
Dno kalupa za tortu, prečnika 26 cm, obložiti papirom za pečenje, premazati ga maslacem kao i stranice kalupa.
Rernu zagrejati na 180°C.
Na malo ulja propržiti luk, slaninu i šunku.
U većoj posudi pomešati testeninu, grašak, luk sa slaninom i šunkom i izrendani sir.
Za preliv umutiti jaja, izdrobljen sir, kiselu pavlaku, pavlaku za kuvanje, so, sveže mleveni biber i muskatni oraščić, seckani peršun i biljni začin po izboru.
Kore za pitu poprskati uljem, presaviti tako da uz podignute ivice pokriju i dno kalupa.
Na tako postavljenu podlogu od kora izručiti testeninu i zaliti je pripremljenim prelivom.
Rasporediti čeri paradajz i peći 45-50 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici.
Bogata pita od makarona je sjajna.