Bogata pita od bundeve

05/12/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Sledeću put kad vam neko kaže da ste se zaljubili u pitu od bundeve, misteriozno zaćutite i setite se ove primamljive slatke magije sa urmama "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 989
  • Pregledi tokom meseca1032
  • Pregledi tokom desmice23
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Narendajte bundevu na rende ili ako imate koristite multipraktik. Istopite maslac, postavite posudu za pečenje papirom i namažite s malo maslaca. Posuda bi bilo dobro da bude prečnika ne manjeg od 32 centimetra. Nasecite urme na male parčiće.

Raširite kore, uzmite jednu, namažite je maslacem i prekrijte s drugom korom. Pospite s malo bundeve, šećera, cimeta, malo oraha i nekoliko parčića urmi.

Savijte koru u rolat i stavite na sredinu posude za pečenje, kad je uvijete u oblik puža. Sledi isti proces i sa ostalim korama, dok svaku uvijate oko one što je na sredini posude. Procenite namirnice da budu dovoljne za sve kore.

Napravljenu pitu od bundeve namažite maslacem i pospite s malo šećera. Zagrejte rernu na 170 stepeni i stavite tikvanik.

Pecite dok ne dobije zlatastu boju oko 30 minuta, dok ga nadgledate s vremena na vreme da ne izgori. Izvadite i ostavite da se ohladi. Količine namirnica su otprilike - u zavisnosti ko koliko slatku i bogatu pitu želi.

Maslac daje neodoljivu aromu, a urme dopunjuju ukus bundeve na neobičan način. Probajte, mnogo je slatko.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar