Način pripreme
U veću šerpu sipati 3 l vode pa joj dodati sirće, so i šećer.
Šargarepu iseći na tanke kolutove, a crni luk na četvrtine pa zajedno sa celim čenovima belog luka dodati u šerpu. Ostaviti tečnost na ringli da proključa.
Papriku očišćenu od peteljki i semenki staviti u veću vanglu. Naliti pripremljenom, proključalom tečnošću iz koje prethodno treba izvaditi samo crni luk.
Papriku odozgo pritisnuti nekim većim tanjirom pa prekriti vanglu krpom. Ostaviti tako da odstoji 24 sata.
U sterilisane tegle stavljati paprike sa po nekim čenom belog luka i kolutima šargarepe pa naliti tečnošću u kojoj su stajale.
Poklopce najpre samo ovlaš zatvoriti i ostaviti tako do sledećeg jutra. Tada će biti potrebno da se nalije još malo tečnosti. Tek tada čvrsto zatvoriti tegle i odložiti ih na odgovarajuće mesto.
Po ovom receptu paprika može stajati godinama, a da se uopšte ne pokvari.