Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Hrskava parena paprika iz tegle

Hrskava parena paprika iz tegle

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Hrskava parena paprika iz tegle
Fotografije: Ivana Kitanović
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Ukusna parena paprika je jedna od naših omiljenih turšija"

Potrebni sastojci

  • crvena paprika - 5 kg, sitnija
  • beli luk - 2 glavice
  • crni luk - 2 glavice
  • šargarepa - 3 komada, veća
  • alkoholno sirće - 750 ml
  • so - 8 supenih kašika
  • šećer - 6 kašika
  • voda - 3 litra
* merne jedinice

Način pripreme

U veću šerpu sipati 3 l vode pa joj dodati sirće, so i šećer.

Šargarepu iseći na tanke kolutove, a crni luk na četvrtine pa zajedno sa celim čenovima belog luka dodati u šerpu. Ostaviti tečnost na ringli da proključa.

Papriku očišćenu od peteljki i semenki staviti u veću vanglu. Naliti pripremljenom, proključalom tečnošću iz koje prethodno treba izvaditi samo crni luk.

Papriku odozgo pritisnuti nekim većim tanjirom pa prekriti vanglu krpom. Ostaviti tako da odstoji 24 sata.

U sterilisane tegle stavljati paprike sa po nekim čenom belog luka i kolutima šargarepe pa naliti tečnošću u kojoj su stajale.

Poklopce najpre samo ovlaš zatvoriti i ostaviti tako do sledećeg jutra. Tada će biti potrebno da se nalije još malo tečnosti. Tek tada čvrsto zatvoriti tegle i odložiti ih na odgovarajuće mesto.

Po ovom receptu paprika može stajati godinama, a da se uopšte ne pokvari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: