Način pripreme
U posudu stavite brašno, pa mu dodajte so, i lagano dosipajte vodu. Mešajte svo vreme.
Kad dodate svu vodu, krenite da mesite testo rukom.
Testo podelite na 3 jednake loptice. Ja sam od ove količine testa pravila 3 različite vrste pitica, tako da samo fil pomnožite sa tri ili i vi možete napraviti različite.
Uzeti lopticu iz frižidera, razvući je na pobrašnjenoj podlozi i namazati uljem. Razvući je da bude veličine većeg tanjira.
Spremite stoljnjak i njega celog pobrašnite. Stavite testo na njega i krenite da razvlačite testo. Razvlačite testo od sredine prema vrhovima. Otkinuti vrhove i nauljiti testo. Testo treba da se razvuče da bude providno.
Krompir oguliti, dobro oprati i izrendati. Možete i iseći na sitne kockice, ja lično više volim kad je izrendan jer se lepše sjedni sa korama.
Luk oguliti, iseckati sitno, pa staviti u duboku šerpu da se prodinsta. Kad luk omekani dodati mu i narendani krompir, pa dinstati sve zajedno još par minuta. Na kraju posoliti i pobiberiti i promešati.
Namažite fil na testo, pa zarolajte. Seći rolnicu na male delove i uvijate je kao pužić.
Stavite u tepsiju sa pekarsim papirom i pecite na 200 stepeni 30 min.