Način pripreme
Krompir dobro očistite i operite, stavite ga, nemojte ga ljuštiti, u ekspres lonac sa malo soli i kašičicom šećera i kuvajte 7 minuta, ocedite i ostavite da se ohladi.
U drugu šerpu stavite pirinač sa jednom šoljom vode i kuvajte dok ne bude gotov, ocedite ga dobro i pasirajte na gustu kašu.
Luk očistite i sitno isecite.
Oljuštite krompir, izgnječite ga u posudi i stavie pirinač, luk, jaje, sir, prezle i sve začine.
Promešajte smesu i rukama dobro izgnječite. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru na 30 minuta
Izvadite smesu i brašnjavim rukama oblikujte ćuftice zeljene veličine, svaku uvaljate u brašno, istresite višak i pržite u ugrejanom ulju.
Napomena: Kad se masnoća ugreje, smanjite vatru na umerenu, zato što se ćuftice prže brzo i mogle bi da izgore, kao što se to desilo sa nekoliko mojih. Ako vam smesa bude tečnija, dodajte u nju kašiku brašna, moguće je da se to desi, zato što zavisi od vrste krompira koji koristite.