Način pripreme
Spremite marinadu za svinjske grudi, tako što u posudi pomešate belo vino, sok od limuna i med.
Promešajte dobro, tako da se med rastvori.
Dodajte narendani luk i celer, i suve začine - alevu papriki, biber, kari i baštenski čaj i so po ukusu.
Promešajte dobro i u dobijenu smesu uvaljajte svinjske grudi.
Ostavite ih tako da odstoje oko 1 sat.
Poređajte marinirane svinjske grudi u posudu za pečenje, prelijte ih preostalom marinadom za svinjetinu i preko njih stavite po jedno parčence maslaca.
Sipajte u posudu oko 500 ml tople vode i stavite je u zagrejanu rernu.
Kuvajte svinjske grudi na 220 stepeni oko 45 minuta, nakon toga ih okrenite i kuvajte još 45 minuta.
Ako ih više volite prepečene produžite pečenje još malo.
Tako spremljene, ove marinirane svinjske grudi u rerni postaju sočne i aromatične.