Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Sir i makarone mafini

Sir i makarone mafini

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Sir i makarone mafini2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Veoma uksni, brzo se pripremaju - šta ćete više?"

Potrebni sastojci

  • sitnijie makarone - 250 g
  • maslac - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen, protisnut
  • mleko - 1 šolja
  • sir gauda - 100 g, nariban
  • sjenički kačkavalj - 100 g, nariban
  • jaja - 2 kom.
  • spanać - 1 šolja, blanširan, usitnjen
  • goveđa kocka za supu - 1 kom.
  • morska so
  • crni biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Makarone skuvati u posoljenoj vrijućoj vodii procediti.

Rernu zagrejati na 200°C.

Na zagrejanom maslacu sa malo ulja, propržiti kratko brašno, dodati beli luk, mleko i zagrevati do ključanja.

Dodati goveđu kocku, oba sira i mešati da se otope, skloniti sa vatre i umešati jaja da se sve sjedini.

U većoj posudi pomešati kuvanu i oceđenu testeninu, dobro oceđeni spanać i bešamel.

Kašikom puniti podmazani kalup za mafine i peći u zagrejanoj rerni, 15- 20 minuta, da porumene.

Poslužiti kao prilog mesu ili samostalno jelo uz preliv ili salatu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: