Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Karfiol sa sirevima

Karfiol sa sirevima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Karfiol sa sirevima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Karfiol sa jedinstvenim sosom - servirajte sa belim vinom i uživajte u jelu koje miluje nepce"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1/2 glavice /500 g/
  • sir rokfor - 100 g
  • sir filadelfija - 100 g
  • sir grijer - 150 g
  • pavlaka za kuvanje - 250 ml
  • svež emleko - 60 ml
  • masalc - 40 g
  • beli biber - po ukusu
  • muskantni oraščić - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Iskidajte karfiol na ružice veličine po vašoj želji. Stavite ga u vrelu posoljenu vodu 7 minuta i nakon toga ga dobro ocedite.

U šerpu sipajte pavlaku i mleko i ugrejte na umereoj-slaboj vatri. Posolite i dodajte izmrvljen rokfor sir i sir filadelfiju. Mešajte dok se potpuno ne rastvore i na kraju dodajte 20 g maslaca i začinite belim biberom i muskantnim oraščićem. Dobor promešajte.

Na dno pleha stavite preosti maslac (u komadićima) i poređajte ružice od kafriola, posolite ako je potrebno. Odozgo prelijte sosom od sireva i preko izrendajte grijer sir.

Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200-220 stepeni oko 7-8 minuta ili dok ne dobije lepu boju.

Predjelo servirajte tako što ga pospete peršunom i u društvu struka mladog belog luka.

Užitak za čula!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: