Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Krckavi hrono hleb

Krckavi hrono hleb

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Krckavi hrono hleb
Fotografije: Ivana Kitanović
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Ne morate da ste na hrono dijeti, da biste jeli ovaj ukusan hleb"

Potrebni sastojci

  • speltino integralno brašno - 250 g
  • heljdino integralno brašno - 130 g
  • ražano integralno brašno - 70 g
  • ovsene mekinje - 50 g
  • soda bikarbona - 15 g
  • himalajska so - 2 kafene kašičice
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • limunov sok - 1 kafena kašičica
  • kisela voda - 250 ml
  • obična voda - 250 ml, mlaka
  • semenke bundeve - 2 supene kašike, lomljene
  • seme lana - 1 supena kašika
  • seme susama - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U dubljem sudu najpre pomešati suve sastojke - brašno, mekinje, semenke, sodu bikarbonu i so. Malo promešati kašikom.

Dodati vodu, ulje i limunov sok pa dobro promešati kašikom kako bi se dobila ujednačena smesa. Ostaviti da fermentiše na sobnoj temperaturi što duže (minimum sat vremena, a najbolje preko noći).

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Posudu za pečenje obložiti pek-papirom pa u nju sipati testo i malo ga oblikovati u željenu formu. Testo će biti prilično vlažno i lepljivo. Posuti ga himalajskom solju i staviti da se peče 45-50 minuta.

Hleb uviti u krpu i seći ga tek kad se potpuno ohladi. Hleb čuvati uvijen u krpi jer tako može trajati i do 10 dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: