Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Palenta, luk i šampinjoni

Palenta, luk i šampinjoni

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Palenta, luk i šampinjoni
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kada probate, tražićete još"

Potrebni sastojci

  • palenta - 2 šolje, instant
  • voda - 6 dl
  • kokošija kocka za supu - 1 kom.
  • jogurt - 150 ml
  • šampinjoni - 250 g, očišćeni i isečeni
  • luk - 3 glavice, isečen na rebarca
  • morska so
  • beli luk - u prahu
  • crni biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • feta sir
  • kisela pavlaka
* merne jedinice

Način pripreme

U 600 ml ključale vode ubaciti kokošiju kocku i zakuvati instant palentu, na isključenoj ringli, mešajući zicom dok se ne zgusne.

Umešati jogurt, skloniti sa ringle i poklopiti.

Na zagrejanom maslinovom ulju pržiti luk, koji je posut solju, da se karamelizuje, ocediti od ulja i izručiti iz tiganja.

Na istoj masnoći propržiti pečurke, posoliti, pobiberiti, posuti sa malo belog luka u prahu, i kada dobiju lepu rumenu boju skloniti sa vatre.

U posudu za serviranje sipati kašiku pavlake, preko nje još uvek vruću palentu, karamelizovani luk, pržene pečurke i na kraju sve posuti grubo usitnjenim feta sirom.

Uz salatu ili bez, sasvm svejedno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: