Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Šampinjoni sa divljim lukom i maslacem

Šampinjoni sa divljim lukom i maslacem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Šampinjoni sa divljim lukom i maslacem
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Iz kuhinje se širi magičan miris šampinjona sa divljim lukom i maslacem, koji kao da vas zove"

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 700 g, braon
  • divlji luk - 3 struka
  • nana - 1 kašičica, suv
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • beli bier - prstohvat, u prahu
  • maslac - 1/2 paketa
  • ulje - 3 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite braon pečurke na listiće.

Divlji luk sitno isecite. U duboki tiganj sipajte ulje i maslac.

Sipajte isečene pečurke i posipte prstohvatom soli. Mešajte s vremena na vreme, kad voda ispari, koju su pustile, dodajte luk i vegetu, nanu i beli biber.

Braon pečurke se preporučuje više nego bele, zato što su aromaitčnije i sadrže manje vode, sa savijaju se toliko prilikom prženja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: