Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb sa crnim lukom

Hleb sa crnim lukom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Hleb sa crnim lukom
Fotografije: Lenka
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"ukusan aromatičan hleb sa lukom - obavezno probajte!"

Potrebni sastojci

  • voda mlaka - 200 ml
  • kvasac suvi - 10 g
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 450 g
  • jogurt - 100 ml
  • so - 1 k.k.
  • maslinovo ulje - 2 s.k.
  • crni luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mlaku vodu, pa pomešajte sa šećerom i kvascem. Sačekati 10 minuta da kvasac naraste.

U drugu posudu stavite brašno i so, naspite narastao kvasac, pa izmešajte i jogurt koji je predhodno bio na sobnoj temperaturi.

Zamesite testo i neka odmara sat vremena. Za to vreme prodinstajte luk dok skroz ne omekša.

Testo razvući oklagijom i premazati lukom, presavijte testo na više delova i oblikujte hleb.

Stavite pek papir na pleh pa ubacite hleb i pecite 30 minita na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: