Način pripreme
U posudi pomešajte šećer, kašiku brašna i malo tople vode. Dodajte kvasac, promešajte i ostavite da se aktivira.
U posudi prosejte brašno sa solju. Rukama napravite udubljenje i unutra sipajte aktivni kvasac.
Oljuštite luk i dobro ga operite. Narendajte ga na krupno i dodajte u brašno.
Izgnječite beli luk i takođe dodajte ostalim proizvodima.
Počnite lagano da mesite testo rukama. Od brašna sa oboda udubljenja uzimajte po malo dok se ne formira lepljivo testo.
Na kraju mesite 5 minuta i premažite ruke maslinovim uljem.
Testo za domaći hleb ostavite u nauljenoj posudi. Zamotajte ga odozgo folijom i ostavite da se diže na toplom mestu najmanje 2 sata.
Dobijeno testo podelite na četiri jednaka dela.
Svaki deo kratko premesite i oblikujteu pogačicu.
Ostavite ih ponovo da narastu, ovaj put na pola sata.
Domaći hleb od luka lagano pospite brašnom i stavite da se peče.
Hleb sa lukom se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta