Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Domaći hleb sa lukom

Domaći hleb sa lukom

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Domaći hleb sa lukom
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ovakav hleb nikada niste probali - toliko ukusan da ćete i sami posegnuti za lukom čim pročitate recept"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi
  • topla voda - 250 ml
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte šećer, kašiku brašna i malo tople vode. Dodajte kvasac, promešajte i ostavite da se aktivira.

U posudi prosejte brašno sa solju. Rukama napravite udubljenje i unutra sipajte aktivni kvasac.

Oljuštite luk i dobro ga operite. Narendajte ga na krupno i dodajte u brašno.

Izgnječite beli luk i takođe dodajte ostalim proizvodima.

Počnite lagano da mesite testo rukama. Od brašna sa oboda udubljenja uzimajte po malo dok se ne formira lepljivo testo.

Na kraju mesite 5 minuta i premažite ruke maslinovim uljem.

Testo za domaći hleb ostavite u nauljenoj posudi. Zamotajte ga odozgo folijom i ostavite da se diže na toplom mestu najmanje 2 sata.

Dobijeno testo podelite na četiri jednaka dela.

Svaki deo kratko premesite i oblikujteu pogačicu.

Ostavite ih ponovo da narastu, ovaj put na pola sata.

Domaći hleb od luka lagano pospite brašnom i stavite da se peče.

Hleb sa lukom se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: