Način pripreme
1. U blender ili mlin za kafu sipajte integralno brašno, dodajte koru od limuna, bez belih delova po njoj.
Sameljite sve zajedno nekoliko sekundi. Na ovaj način dobićete tri stvari - brašno će biti finije, ubacićete vazduh u brašno i kora od limuna će ga aromatizirati snažnije.
2. Prvo dodajte prašak za pecivo i promešajte, pa posle ubacite lagano umućene žumance, ulje, mleko, prstohvat soli i med.
Možete da umesite testo rukama ili da ga na nekoliko sekundi zavrtite u blenderu i biće gotovo. Ako je testo retko, dodajte još malo brašna.
3. Formirajte testo u loptu, umotajte ga providnom folijom i ostavite u frižideru na 15 minuta.
4. Razvucite testo između 2 papira za pečenje u koru debljine oko 3-4 mm. Isecite kolačiće kalupom, koji imate i poređajte ih na malom rastojanju u dva pleha pokrivena papirom za pečenje.
5. Pecite integralne kolače na 160 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 18-20 minuta ili dok ne dobiju prijatnu boju.
Ovi integralni kolači sa medom i mlekom su lagani i dijetalni i nisu previše slatki sa ovom kolilinom meda, ali su veoma prijatni. Ako želite da budu slađi, povećajte količinu meda ili dodajte šećer.