Način pripreme
1. Sameljite u blenderu ovsene pahuljice ne pretvarajući ih u brašno, već ih jednostavno usitnite na male ljuspe, parčiće.
2. Pomešajte suve sastojke - integralno brašno, samlevene ovsene pahuljice, prstohvat soli i prašak za pecivo.
U njih isecite maslac, isečen na parčiće - treba da je hladan i tvrd.
3. Utrljajte prstima dok se ne stvore sitne mrvice.
4. Sipajte med i mleko i zamesite homogeno integralno testo. Ako vam se lepi pospite još brašna.
5. Kidajte i oblikujte loptice manje od oraha. Spljeskajte ih i stavite u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje (zauzeće vam dve posude).
6. Ispecite integralne kolače 12-13 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
7. Nakon što se ohlade, medeni integralni kolači su gotovi. Ali da biste ih učinili još ukusnijim, po želji isotpite na pari ili veoma slaboj vatri 80 g crne čokolade sa dve-tri kašike vode. Poprskajte ohlađene medenjake i ostavite čokoladu da se stegne, pre nego što servirate.
Nek vam je slatko uz ove ukusne medenjake.