Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Integralni kolači sa medom i mlekom

Integralni kolači sa medom i mlekom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Integralni kolači sa medom i mlekom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
12
"Integralni kolači sa medom i mlekom, koje možete da jedete kao poslepodnevnu užinu u šolju čaja"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 200 g + za posipanje
  • žumanca - 2 komada
  • sveže mleko - 75 ml
  • med - 50 g, gust
  • ulje - 50 ml
  • kora od limuna - 4 trake
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. U blender ili mlin za kafu sipajte integralno brašno, dodajte koru od limuna, bez belih delova po njoj.

Sameljite sve zajedno nekoliko sekundi. Na ovaj način dobićete tri stvari - brašno će biti finije, ubacićete vazduh u brašno i kora od limuna će ga aromatizirati snažnije.

2. Prvo dodajte prašak za pecivo i promešajte, pa posle ubacite lagano umućene žumance, ulje, mleko, prstohvat soli i med.

Možete da umesite testo rukama ili da ga na nekoliko sekundi zavrtite u blenderu i biće gotovo. Ako je testo retko, dodajte još malo brašna.

3. Formirajte testo u loptu, umotajte ga providnom folijom i ostavite u frižideru na 15 minuta.

4. Razvucite testo između 2 papira za pečenje u koru debljine oko 3-4 mm. Isecite kolačiće kalupom, koji imate i poređajte ih na malom rastojanju u dva pleha pokrivena papirom za pečenje.

5. Pecite integralne kolače na 160 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 18-20 minuta ili dok ne dobiju prijatnu boju.

Ovi integralni kolači sa medom i mlekom su lagani i dijetalni i nisu previše slatki sa ovom kolilinom meda, ali su veoma prijatni. Ako želite da budu slađi, povećajte količinu meda ili dodajte šećer.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: