Kumovska torta

VecaVeca
Kuvar
495
155
2k
50
5
Kumovska torta
Fotografije: Veca
1 / 3
16/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije20
"Samo jedno parče... dobro, dva... A jeste li čuli za treća - sreća?"

Potrebni sastojci

  • Za podlogu
  • keks - 400 g
  • sok od narandže - 100 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • margarin - 100 g
  • Za fil
  • žumanca - 4 komada
  • puding od vanile - 3 kesice
  • šećer - 13 kašika
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • mleko - 1 l
  • čokolada za kuvanje - 200 g
  • margarin - 250 g
  • keks - 100 g
  • lešnik - 100 g
  • Za preliv
  • čokolada za kuvanje - 100 g
  • mleko - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za podlogu: U dublju posudu usuti mleveni keks, dodati vanilin šećer, otopljen margarin, sok i izmešati špatulom.

Obruč staviti na tacnu, rasporediti smesu i lepo poravnati. Ostaviti u frižider.

Za preliv: Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati mleko i otopiti na tihoj vatri. Vrućim prelivom preliti koru. Ostaviti da se čokolada ohladi.

Za fil: U šerpu usuti 800 ml mleka i staviti na vatru da provri. Zasebno, u činiji umutiti žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, dodati puding, 200 ml hladnog mleka i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu ukuvati u vrijuće mleko. Kad dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa vatre. U činiju staviti čokoladu polomljenu na kockice i preliti je polovinom vrućeg fila, a drugi deo smese ostaviti takav kakav jeste (žut).

Oba dela ostaviti da se dobro ohlade. margarin penasto umutiti mikserom i pola dodati u žuti deo i umutiti mikserom, a drugu polovinu dodati u čokoladni deo i umutiti mikserom. U žuti deo dodati mleveni keks i prepečen i samleven lešnik i sjediniti špatulom.

Finalni postupak: Preko čokolade rasporediti fil sa lešnikom i keksom, a preko njega fil sa čokoladom.

Ostaviti u frižider da se stegne.

Obruč ukloniti i tortu dekorisati po svom izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: