Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa jabukama i sirom

Omlet sa jabukama i sirom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Omlet sa jabukama i sirom
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Malo neobična kombinacija, koju ćete zavoleti čim je probate"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 kom., isečene na kriške
  • med - 2 kašike
  • cimet u prahu - 1/2 kašičice
  • ruzmarin - ili majčina dušica
  • beli sir - 100 g, isečen na kockice
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • za omlet
  • jaja - 5
  • speltino integralno brašno - 3 kašike
  • mleko - 5 kašika
  • ekstrakt vanile - 1/2 kašičice
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 180°C.

Na zagrejanom ulju propržiti kriške jabuka uz dodatak meda, rumarina i cimeta.

Nakon 3-4 minuta, kada su jabuke omekšale i potpuno obložene medom i začinma, preručiti ih, a u tiganj dodati kockice sira, uvaljati ih pažljivo u preostale sokove, pa i njega preručiti.

Odgovarajući pekač podmazati maslinovim uljem.

Penasto umutiti belanca, dodati brašno, žumanca, so, biber i vanilu pa pažljivo, spatulom, sve sjediniti.

Izručiti masu u pripremljenu posudu, resporediti pola količine jabuka i sira i peći u zagrejanoj rerni oko 12-15 minuta, da blago porumeni.

Omlet poslužiti odmah, uz preostale jabuke i sir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: