Način pripreme
Uzimamo kalup sa obručem. Skidamo obruč i na dno stavljamo streč foliju. Pritiskamo i zatvaramo obručem.
Jagode isečemo na trakice po dužini. Poređamo na dno kalupa i ostavljamo sa strane.
Počinjemo sa pripremom krema za tortu. Želatin rastvaramo u hladnoj vodi. Ostavljamo da nabubri 10-15 minuta.
Čokoladu rastopimo na pari i u nju dodajemo umućeno kiselo mleko.
Želatin rastopimo na pari i dodajemo u krem. Ako vam nije dovoljno slatko, možete dodati još malo šećera. Pičinjemo da ređamo tortu.
Uzimamo kalup sa poređanim jagodama i sipamo deo krema. Odozgo poređamo keks. Ponovo jagode, krem, keks. Završavamo keksom.
Stavljamo gotovu tortu u frižider na 3-4 data. Ako ne žutirite možete ostaviti i celu noć.
Kad se krem stegne izvadimo iz frižidera i keks tortu prođite nožem po ivicama kalupa.
Skinemo obruč i okrenite želiranu tortu sa dnom na gode.
Skinemo foliju i serviramo keks tortu sa želatinom i jagodama.