Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Preliveni sitni kolači»Kolač Kemal Paša sa amaretom i mlekom

Kolač Kemal Paša sa amaretom i mlekom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Kolač Kemal Paša sa amaretom i mlekom
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Počastite goste originalnim turskim kolačem Kemal Paša - biće zadivljeni"

Potrebni sastojci

  • kemal paša - 300 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 1 kg
  • amareto - 200 ml
  • vanila - 1 komad
  • pistaći - 200 g, sa ljuskama
* merne jedinice

Način pripreme

Kolači Kemal Paša se poređaju u duboku suvu posudu za pečenje.

Amareto se sipa u čašu.

Svaka lopta se potapa u Amareto na minut i ponovo se vraća u posudu za pečenje.

Sveže mleko se skuva i odvaja se kajmak.

Šećer se dodaje u vruće sveže mleko.

Kuva se 20 minuta uz kontinuirano mešanje.

Vanila se promeša sa preostalim Amaretom.

Nakon što se mleko skuva dodaje se Amareto sa vanilom. Meša se veoma dobro.

Svaka loptica se preliva vrućim mlekom.

Pistaći se oljušte od ljuski. Samelje se u secku.

Preko svakog prelivenog kolača se stavljaju mleveni pistaći.

Ostavlja se da upije kolač Kemal Paša sa Amaretom i mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: