Domaći pesto sa bosiljkom

IvanaIvana
Početnik
36
49
91
2
21/02/2021
"Ukusan dodatak jelima, kome nećete odoleti"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite bosiljak, a zatim ga stavite u čistu plastičnu vreću. Udarajte rukom ili čekićem za meso dok listovi ne pomodre - ovo pomaže u oslobađanju aromu bosiljka i čini ga lakšim za usitnjavanje u sledećem koraku.

Stavite obrađeni bosiljak, beli luk i pinjole na veliku dasku za sečenje. Iseckajte i nastavite da seckate dok se sve fino ne isecka. Prebacite u posudu za mešanje i promešajte sa dovoljno maslinovog ulja da se dobije gruba pasta.

Pomešajte sa sirom. Probajte i dodajte još začina po ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar