Način pripreme
Pileće šnicle bez kože se posipaju solju i biberom.
U posudi pomešamo kiselo mleko, može da se razredi sa veoma malo vode.
Dodaju se listići majčine dušice i na sitno isečeni čenovi belog luka.
Meso se stavlja u posudu sa marinadom, pokrivamo foliju i ostavljamo na hladnom 40 minuta ili sat.,
Sprema se nadev od opranih i sitno isečenih listova svežeg spanaća sa mekim topljenim sirom.
Promeša se viljuškom.
Na dasku se stavlja šnicla, odozgo sipamo po kašiku nadeva i uvijamo pileće rolnice, koje se probodu čačkalicama.
Poređaju se u posudu za pečenje, namazanu uljem, odozgo se namažu preostalim nadevom i sa malo ulja.
Pečemo pileće rolnice sa spanaćem i topljenim sirom u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotovo meso.
Izvadi se, čačkalice se sklanjaju i seče se na kriške.
Lako i ukusno za ručak!