Način pripreme
Recept za Anđeosku supu za ishranu nakon dijete sa pšenicom za čišćenje tela i duha, dao ga je Učitelj Petar Danov.
Nežna supa se priprema na sledeći način: otprilike 800 ml izvorske vode (ali ne mineralne) sipamo u šerpu i stavljamo na ringlu. Kada provri dodajemo 1 veliki ceo krompir (oguljen i opran) i 1 prstohvat fine soli (po želji himalajska so), ali so može da se doda i po ukusu u gotovu supu.
Kuvamo sa poklopcem da ne bi provreo dragoceni bujon. Nakon otprilike 20 minuta dodajemo i sveže listove peršuna (bez da ih sečemo) od nekoliko svežih stručkova. Kuvamo poklopljenu supicu još otprilike 10 minuta dok krompir sigurno ne bude gotov, ali bez da ga raskuvamo, s obzirom na to da je najzdravije da se povrće kuva najviše do 30 minuta, kako bi se sačuvali njihovi kvaliteti.
Poslužujemo toplu supu, tako što po želji može da se doda i malo svežeg ceđenog limunovog soka.
Važno je da se Anđeoska supa priprema na ovaj način bez masnoće, budući da su upravo ova 4-5 sastojka najpogodnija za prvi dan Ishrane - prestanak posta. Malo po malo, u narednim danima ishrane, može da se priprema sa dodatnim sastojcima - različitim varijantama.
Onaj ko je probao anđeosku supicu nakon desetodnevne dijete sa pšenicom sa radošću će podeliti da je pravo uživanje za čula i najukusnija supa sa krompirom na svetu.