Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Punjena pečena pastrmka

Punjena pečena pastrmka

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Punjena pečena pastrmka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Postoji li ukusniji način za pripremu pastrmke"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 očišćene
  • hleb - 2 kriške, suv
  • paradajz - nekoliko suvih paradajzčića
  • masline - 10 komada, bez koštica
  • orasi - 80 g, namrvljeni
  • maslinovo ulje
  • so
  • limun - 1 komad
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i osušite pastrmke i začinite ih spolja i iznutra sa solju i biberom.

Od sredine kriški hleba napravite mrvice. U hlebne mrvice dodajte iseckane na sitno paradajz i masline, orahe i malo začina za ribu.

Mešajući dodajte i malo maslinovog ulja. Punite ribu većim delom ove smese. Poređajte u namašćenu posudu za pečenje postavljenu aluminijumskom folijom.

Preko pastrmke napravite po 2-3 proreza u koje treba da stavite po krišku limuna. Rasporedite preostalu smesu odozgo i stavite ribe da se peku 20-2 minuta ili dok pastrmke ne budu potpuno gotove.

Punjenu pečenu pastrmku poslužite sa malo iseckane sveže mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti