Način pripreme
1. Skuvajte kinou 10-12 minuta, procedite i ostavite da se ohladi.
2. Operite listove zelene salate, osušite ih kuhinjskim ubrusom i iskidajte.
3. isecite na krupne kocke kačkavalj ili sir, šta vam se sviđa. Jaja oljuštite i isecite na četvrtine.
4. Spremite dresing za salatu, tako što sameljete sušeni paradajz sa maslinovim uljem, solju i balsamiko sirćetom. Ako je paradajz mali stavite više. Iseckajte na sitno mladi luk i dodajte u dresing.
5. Pomešajte u posudi kinou i zelenu salatu i promešajte ih sa dresingom sa lukom i sušenim paradajzom. Prema vašem ukusu dodajte još maslinovog ulja, sirćeta ili soli.
6. Prebacite začinjenu salatu sa kinoom u odgovarajući tanjir za serviranje ili posudu, i odozgo stavite kocke kačkavalja i četvrtine jaja.
Pospite sveže mlevenom biberom i servirajte salatu od kinoe sa dresingom od sušenog paradajza.
Prijatno uz ovu bogatu zdravu salatu!