Način pripreme
Oprane tikvice iseći na kolutove debljine 2-3 mm. Luk iseći na rebarca a beli luk protisnuti.
Feta sir usitniti.
Pleh malo nanji od dimenzija kora, obložiti papirom za pečenje.
Rernu zagrejati na 180 °C.
U odgovarajućoj posudi umututi žicom jaja sa kiselom pavlakom, posoliti, pobiberiti i ostaviti sa strane.
Na umereno zagrejanom maslinovom ulju karamelizovati luk, preručiti ga i ostaviti sa strane.
Na istom tiganju, uz povremeno dolivanje po malo ulja, propržiti tikvice u nekoliko tura, da blago porumene.
Kod poslednje ture, tiganj skloniti sa vatre, dodati beli luk i kada zamiriše preručiti sve preko već prženih tikvica, posoliti i pažljivo promešati.
Na pripremljeni pleh postaviti prvu koru, poprskati je uljem, sledeću premazati prelivom, treću takođe premazati i posuti izmrvljenim feta sirom. Ponavljati postupak dok se sve kore ne utroše.
Preko poslednje kore rasporediti karamelizovani luk, zatim položiti tikvice i sve preliti preostalom smesom jaja i pavlake.
Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.